Juraj Bednár: Pokud chcete větší soukromí, musíte pro to něco udělat. Třeba zaplatit

Kdo vás zná nejvíc? Váš partner, rodiče nebo nejlepší kamarád? Vsadím se, že ani jeden z nich. Pokud každý den brouzdáte po internetu, trávíte čas na sociálních sítích, píšete emaily a voláte přes mobil, je dost pravděpodobné, že cizí lidé vás znají lépe než vaši blízcí. “Ale nebojte, své soukromí můžete lépe chránit,” říká etický hacker a podnikatel Juraj Bednár.

Co se v tomto rozhovoru dozvíte:

  • Kdo všechno o vás sbírá informace
  • Jak se využívají data, která o sobě poskytujete
  • Co se může stát, když se data dostanou do špatných rukou
  • Co je biometrická identifikace, k čemu se používá a jak se dá zneužít
  • Jak si uchránit soukromí (detailní návod si můžete poslechnout od 00:52:00)

“Platí nepříjemné pravidlo, že když něco používáte zadarmo, produktem jste vy. Pokud si chcete zachovat soukromí, musíte si za služby zaplatit. Jinak budou informace použité na cílení reklamy a prodané třetím stranám.“

Juraj Bednár

Juraj Bednár (*1982) je slovenský podnikatel, který založil dvě firmy (Citadelo a Hackatrophy) věnující se IT bezpečnosti. Je fanoušek kryptoměn, libertarián, etický hacker a spoluzakladatel Paralelní Polis v Praze a Bratislavě. Píše blog, vede podcast Reči o životě, vesmíre a vôbec a také přednáší o kryptoměnách. Letos vydal knihu Hackni sa! Na Jurajově blogu najdete také tento podcast.

3 thoughts on “Juraj Bednár: Pokud chcete větší soukromí, musíte pro to něco udělat. Třeba zaplatit

  1. Pingback: Ochrana vášho súkromia je vo vašich rukách (podcast Veroniky Perkové) – Juraj Bednar

  2. Najdem vase podcaste niekde na google podcasty , spotify a podobne ? Na kolko mi to pride velmi neprakticke takto pocuvat podcasty.

    Like

Leave a comment